Mijn naam is Vera Rood, ik ben goud- en zilversmid. Ik heb de opleiding Vakschool Schoonhoven gevolgd en ben afgestudeerd in 1985.

Vooral het ambachtelijke van het vak vind ik mooi: ontwerpen, creƫren en de techniek. Mijn omgeving is mijn inspiratie. Het kan een verpakking zijn, een gebouw, de natuur of zomaar een vorm die opvalt. Alle sieraden zijn handgemaakt en daardoor uniek.

Naast een eigen collectie in de winkel werk ik ook in opdracht. Van oude sieraden maak ik weer een mooi eigentijds sieraad. Ook relatiegeschenken maak ik in opdracht. Alles natuurlijk in nauw overleg met de opdrachtgever.

Op een aantal ochtenden en avonden staat mijn atelier open voor iedereen die een cursus edelsmeden wil volgen.
"Vera Rood is een ervaren goud- en zilversmid. Zij heeft haar meesterteken gehaald aan De Vakschool in Schoonhoven. Al meer dan 25 jaar maakt zij met veel passie en plezier sieraden van goud, zilver, edelstenen en parels. Zij verkoopt haar sieraden in haar winkel aan de Brinklaan in Bussum. Ook kunt u bij haar terecht voor een sieraad in opdracht en van oude sieraden maakt zij weer een mooi eigentijds sieraad. Naast haar eigen werkzaamheden als goudsmid is haar ruime en goed geoutilleerde werkplaats geopend voor iedereen die het mooie vak wilt leren. Zij geeft al een aantal jaar cursussen en workshops edelsmeden."